Конференция – ЕТИЧНИ ФИНАНСИ И ДИГИТАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ, 27-28.09.2016
Конференция – ЕТИЧНИ ФИНАНСИ И ДИГИТАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ, 27-28.09.2016
Конференция – ЕТИЧНИ ФИНАНСИ И ДИГИТАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ, 27-28.09.2016

На 27-28.09.2016г. в Пловдивския панаир се проведе Международна конференция „Етични финанси и дигитални технологии“. Събитието беше организирано от „Клъстер за етично финансиране на предприемачеството“, „Българска асоциация на кредитните кооперации и организациите за микрофинансиране“ и Техпарк Оптела – Пловдив.

Конференцията беше открита от Заместник областният управител на област Пловдив г-н Георги Пилев, който пожела успешно провеждане на събитието и подчерта, че е особено важна връзката между високите технологии и етично финансиране на предприемачеството.

През първия ден, с акцент върху етичното финансиране,  презентации и доклади изнесоха представителите на организаторите  – Димитър Гишин от КЕФП, Иван Попов от БАККОМ, а също така Николай Ярмов от Европейската мрежа за микрофинансиране, Камен Тошков – Бивш ръководител на управление „Банков надзор” на БНБ, Проф. д-р Ганчо Ганчев, Проф. д.ф.н. Кръстьо Петков, Доц. д-р Елена Ставрова.

Доклади представиха и чуждестранни гости –  Зоран Бесак, Гл.изп. директор на еБанка, Хърватия, който представи „Европейската федерация на етичните и алтернативни банки“ (FEBEA) и направи презентация на етичната банка от гр. Загреб, Маргаритис Алкис на Кооперативна банка Кардица – Гърция.

Като извод от докладите и дискусиите беше констатирано, че етичното финансиране на предприемачеството  има невероятния шанс както никога досега, разчитайки на развитието и приложението на дигиталните технологии да достигне до всеки потребител на финансите и всеки предприемач в света чрез смартфона и посредством високите технологии  ще се минимизират транзакционните разходи на процесите на финансирането, както налага етиката във финансирането.

2_konferencia 3_konferencia 4_konferencia 5_konferencia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *